Over Daniëlle Jensen

danielle-jensen

Van kinds af aan lijd ik al aan hoofdpijnen. En na de komst van de kinderen in 1996 en 1998 zijn de hoofdpijnen overgegaan in migraines. In het begin waren het 3 migraine aanvallen per jaar met gewone hoofdpijnen tussendoor. Maar de migraine aanvallen namen per jaar in aantal toe. De medicijnen die ik slikte “triptanen” deden over het algemeen hun werk en deden zo’n aanval verdwijnen. Echter het aantal van 10 triptanen per maand dient niet overschreden te worden en dat werd een probleem.

Ik heb werkelijk van alles geprobeerd: massages, magnetiseren, fysiotherapie, yoga, ontspannings- en ademhalingstechnieken, osteopathie, acupunctuur, ayurveda, homeopathie, reiki, chiropractie, shiatsu. Heb ook diverse neurologen bezocht.

En toen in augustus 2008 kwam ik in aanraking met Body Stress Release. Ik had hierover gelezen in het tijdschrift “gezond en nu”, waarin beschreven wordt dat de persoon in kwestie eindelijk verlost is van haar hoofdpijnen. Hoopvol maar toch enigszins sceptisch, na zoveel eerdere teleurstellingen, ging ik naar mijn eerste afspraak. Ik vond het een aparte gewaarwording, wel prettig, hier en daar heerlijk en soms ook gevoelig. Maar dat gewiebel aan mijn voeten was echt vreemd. Diezelfde avond sliep ik zalig, dieper dan normaal.

Na de vervolgafspraken op de 4de en de 11de dag heb ik weinig ervaren. Dus de twijfels kwamen weer, zou dit nou ook weer niet helpen? Het was een langzaam proces. Wat wel gebeurde, was dat ik me steeds bewuster werd van mijn lichaam en ook van het feit dat al die medicijnen die ik tot mij nam, niet goed waren voor mijn gezondheid. Op 1 december 2009 besloot ik te stoppen met het slikken van triptanen, met de gedachte “als ik de december feestmaand doorkom zonder medicijnen, dan zal ik het daarna ook volhouden.” En zo geschiedde. Ik had 2 korte migraine aanvallen en 1 lange (3 dagen), maar ze waren minder heftig en ik hoefde niet over te geven. Nog steeds niet fijn, maar het voelde veel beter zonder medicijnen. En langzaam maar zeker namen de aanvallen af in aantal, duur en heftigheid.

En zo kreeg ik steeds meer interesse voor de BSR-opleiding die in Zuid-Afrika in Rondevlei wordt gegeven. Na vele gesprekken met man en kinderen en met de rest van de familie ben ik op 28 april 2010 vertrokken. Het was een fantastische leerzame tijd waarin mijn vertrouwen voor het BSR proces alleen maar toegenomen is. Ik ben mijn man, kinderen en mijn vader intens dankbaar dat zij mij deze unieke kans gegeven hebben. Zonder hun continue steun was deze stap niet mogelijk geweest.

Ik bruis van energie en verheug me er ontzettend op heel veel mensen, kinderen en baby’s te kunnen helpen bij het optimaliseren van het zelfherstellende vermogen van hun lichaam.

bsr logo